Za obetavosť sme si zaslúžili vyhrať, tešil sa Weiss

19.08.2011 Bratislava

BRATISLAVA 19. augusta (WEBNOVINY) - Aj keď španielsky tréner talianskeho futbalového veľkoklubu AS Rím Luis Enrique po štvrtkovej nečakanej prehre v prvom stretnutí play-off futbalovej Európskej ligy UEFA 2011/2012 s ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0) na tlačovke "pripustil" možnosť neúspechu v súboji na bratislavských Pasienkoch, predsa len predstúpil pred novinárov mierne "vykoľajený".

"A prečo by sme nemohli aj prehrať?" - reagoval na otázku z novinárskeho pléna. "Je to futbal, stávajú sa v ňom aj takéto veci. Vyhral Slovan, strelil jediný gól duelu a ukázal, že vie byť nebezpečný. Navyše nenastúpil v plnej sile, v odvete zaň môžu hrať aj Guédé a Grendel, teraz mu chýbali aj Halenár a jeden stopér. Ťažko sa mi to priezvisko vyslovuje," mysliac na Radka Dosoudila sypal z rukáva mená absentujúcich slovanistov bývalý vynikajúci stredopoliar Barcelony i Realu Madrid.

Slovan Bratislava prekvapujúco porazil Tottiho Rimanov
OBRAZOM: Cicinho, Okaka ani Totti Slovanistov nezdolali
Futbalový zázrak, Slovan porazil favoritov z Ríma
Weiss považuje AS Rím aj napriek prehre za favorita
Futbalisti Trnavy v Moskve neprekvapili

Weiss považuje AS Rím aj napriek prehre za favorita

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. zdôraznil, že favoritom dvojzápasu je i napriek prehre v prvom súboji súper, no nešetril chválou na adresu svojich zverencov. "Podali obetavý výkon, išli na hranicu svojich fyzických i psychických síl, pretože nie všetci boli zdraví. Mali sme aj vykartovaných hráčov, no až na malé chybičky sme to zvládli. Bol to z taktického hľadiska náročný zápas, ale podarilo sa nám streliť gól. Martin Dobrotka po rohu urobil to, čo mal. Nikdy nehovorím o šťastí, ale zo športového hľadiska a za obetavosť sme si toto víťazstvo zaslúžili. Som rád, že mužstvo vyhralo tretí zápas za sebou," skonštatoval 46-ročný kouč.


Momenty zo zápasu


Budúcotýždňová štvrtková odveta na Olympijskom štadióne v Ríme (výkop o 20.45) bude pre "belasých" pekelne náročná. "Nejdeme tam na výlet. Budeme bojovať - ako 'gladiátori'. Čaká na nás oveľa ťažší duel ako doma. Už sa teším, čo bude pred domácimi priaznivcami 'vyvádzať' Francesco Totti. Bol som prekvapený zostavou Rimanov v prvom zápase, no tréner evidentne chcel dať šancu novým hráčom. Domácu jedenástku, ktorá nastúpi v Ríme, vám môžem povedať hneď," pridal s úsmevom Vladimír Weiss st.
 

Vyberte región